Prezervativul – Metoda de contraceptie

Prezervativul – Metoda de contraceptie

Credeai ca stii totul despre prezervative? Te feresc de o sarcina nedorita, dar si de bolile cu transmitere sexuala pe care le poti contacta in timpul actului. Prezervativele sunt accesibile si, desi nu au suferit modificari majore de cand au fost inventate, continua sa reziste in topul celor mai sigure metode de contraceptie. Acum poti comanda prezervative online. Te bucuri de placeri maxime la cele mai mici preturi!

Despre prezervativ

Conform statisticilor, cele mai bune prezervative sunt confectionate din latex, cu lubrifiere. Daca au si texturi speciale ce maresc placerea, cu atat mai bine. Totusi, persoanele cu imunitate deficitara ar trebui sa evite prezervativele cu spermicide sau arome. Chimicalele adaugate pot irita vaginul, favorizand aparitia infectiilor urinare sau genitale.

Probabil pastrezi un prezervativ in portofel sau geanta, sa fii pregatit/pregatita tot timpul. Afla ca acest gest este contraindicat de catre specialisti. Conform recomandarilor de pe cutia produsului, prezervativele se pastreaza in ambalajul original, intr-un loc uscat si racoros, ferit de razele directe ale soarelui. Vrei protectie si confort? Asigura-te ca nu il perforezi cand il desfaci din ambalaj. Evita folosirea obiectelor ascutite si nu il agata cu unghiile atunci cand il utilizezi.

De ce sa il folosesti ca metoda de contraceptie

In prezent, prezervativul este cea mai eficienta metoda contraceptiva. Cel mai cunoscut producator este Durex, iar produsele acestui brand satisfac gusturile celor mai pretentiosi clienti. Prezervativul functioneaza ca o bariera ce blocheaza migrarea lichidului seminal in canalul vaginal. Astfel, partenerii sexuali sunt protejati impotriva contactarii bolilor cu transmitere sexuala sau a virusului HIV. Desi exista prezervative masculine si feminine, preferate sunt cele masculine. Le poti achizitiona de aproape oriunde, sunt accesibile, si asigura un bun confort.

Pe de alta parte, prezervativele feminine nu sunt chiar confortabile. Se folosesc intravaginal, dar nu sunt la fel de eficiente in prevenirea sarcinii precum prezervativele masculine. In plus, nu toate farmaciile le comercializeaza deoarece au costuri mai mari si cererea pentru acest tip de produse este destul de scazuta.

Cand sunt utilizate corect, prezervativele Durex ofera cea mai buna protectie impotriva unei sarcini nedorite. Asadar, ca metoda de contraceptie, au o eficacitate de 98%. Dar, conform statisticilor, utilizatorii au raportat o rata a eficacitatii de 86%, iar expertii pun acest lucru pe seama utilizarii incorecte a prezervativului.

Daca pui prezervativul inaintea actului sexual scazi de 10 mii de ori riscul de a contacta virusul HIV. Suna incredibil, dar riscul ruperii prezervativului din cauza frictiunii nu este chiar atat de mare cum se zvoneste. Produsele au fost testate electronic; daca prezervativul se deterioreaza, acest lucru se petrece inainte sau chiar dupa contactul intim.

Alte metode contraceptive – pilulele cu progesteron sau combinate, spermicidele, diafragma – au o rata de eficacitate scazuta, comparativ cu prezervativul. In plus, acestea necesita un control medical, investigatii speciale si ajutorul unul specialist. Pe de alta parte, prezervativele pot fi cumparate oriunde, oricand. Chiar si online!